FläderblomssaftSkira fläderblommor har en fantastisk arom som kommer till sin rätt i fläderblomssaft. Gör en stor sats när flädern är allra bäst, nyutslagen. Du behöver
Gör så här:Cirka 3-4 liter färdig saft. Använd en stor gryta eller en hink. Skölj och skrubba citronerna noga. Skiva dem. Skölj fläderblommorna försiktigt. Lägg fläderblomsklasarna, citroner, citronsyra och socker i kärlet. Koka upp vattnet och slå det över. Rör om, täck över och låt stå svalt i minst tre, gärna fem dygn. Rör om då och då. Sila genom silduk och häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Förvara svalt. Det går också bra att frysa saften. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mos och marmelad på äppleFyll hyllorna med äpplen!Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad. BakakakaBanankaka som muffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god. FiskgratängBekvämt och gott med gratängEn god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|