Geléad saft?
Jag gjorde röda vinbärs saft med jordgubbar och vaniljstång, men nu när den har kallnat har den blivit alldeles för tjock, mellan ting av saft och gelé. Hur gör jag för att få den rinnande igen, kan man koka upp den igen och hälla i mer vatten? Det stod att man skulle ha 2l vinbär och 4 dl vatten och 6 dl socker, men detta blev alldeled för tjockt:(
- Chivaz
Det var tråkigt! När det gäller pektinrika bär som vinbär måste de vara ordentligt mogna innan de kokas till saft. Det ska förtydligas i receptet! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! CheesecakeFruktig fikaCheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär! Svalkande dryckSvalkande receptSommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta! Vegetarisk matAlla nyanser av grönt
Vare sig du väljer köttfri måndag eller helvegetariskt finns massor av goda vegetariska rätter att laga. Från österländska kök kommer falafel, harira och baba ganoush som vi kommit att älska. Ugnsrätter som gratinerad squash med quornfärs eller tomatgratinerade jordärtskockor värmer och mättar. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|