Jordgubbs- och rabarbersaftJuni månads bästa smaker samsas i vacker röd saft. Du behöver
Gör så här:Cirka 8-9 deciliter koncentrerad saft. Koka upp bären och vattnet i en stor kastrull. Låt koka i cirka 10 minuter, tills bären mjuknat. Pressa under tiden bären mot kastrullens sidor så att de mosas. Ta kastrullen från plattan och häll bärmassan i en silduk på ställning. Låt självrinna i 30 minuter. Mät upp den avrunna saften och koka sedan upp den i en kastrull tillsammans med 6 dl socker per liter saft. Ta kastrullen från plattan och låt stå i ett par minuter. Tillsätt eventuellt 1 kryddmått natriumbensoat per liter saft, som konserveringsmedel. Skumma saften och häll därefter ända upp i varma, väl rengjorda flaskor som försluts väl. Förvaras svalt. Tips! Om du inte har någon silduk och ställning kan en gammal kökshandduk och ett vanligt durkslag användas. Sila först bärmassan grovt genom durkslaget utan handduken och låt därefter saften rinna av genom handduken i durkslaget. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BufféPlanera sommarens bufféBuffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka! TårtorTårtor för alla tillfällenSommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen! Smak av höstHöstsmaker inför HalloweenGöra en pumpalykta inför Halloween? Bra idé! Det behövs både ljus och värme såhär i slutet av oktober. Men släng inte bort fruktköttet! Ljuvligt len och väldigt lättlagad är pumpasoppa som passar bra att servera till förrätt. Huvudrätten kan också få smak av pumpa - prova ett recept på pizza med pumpa, fetaost och oliver. Eller laga piroger som går bra att förbereda. Och glöm inte äppelglöggen: rekommenderas framför brasan! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|