KörsbärssaftKörsbär, som hänger lockande och röda från träden, lämpar sig väl för såväl sylt som saft. Du behöver
Gör så här:Bären behöver sköljas, men inte kärnas ur. Koka upp vattnet och tillsätt bären. Låt koka i 10 minuter och pressa under tiden bären mot kastrullens sidor så att de mosas. Häll därefter upp i en silduk på ställning och låt självrinna i 30 minuter. Mät upp saften och koka upp den, tillsätt 6-7 dl socker per liter saft och låt koka upp igen. Ställ kastrullen åt sidan och skumma väl. Tillsätt eventuellt 1 kryddmått natriumbensoat per liter saft, som konserveringsmedel. Häll upp saften på varma, väl rengjorda flaskor och tillslut. Förvara svalt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrönkålGrönkål + pasta = santNu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost. LasagneLäcker vegomatPasta, tomat, oregano och ost... Många är vi som sätter lasagne högt på listan över rätter vi gärna festar på till helgen. Och lasagne har många plus - lättlagad, går fint att göra i förväg och har oändliga variationsmöjligheter. Prova en god vegetarisk lasagne nu till helgen och få en ny variant av din favoriträtt! Eller prova något av alla andra god recept på lasagne.nu. Ha en riktigt god helg! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|