SlånbärssaftDe kärva slånbären blir, efter en liten arbetsinsats, till en god och annorlunda saft. Du behöver
Gör så här:Rensa slånbären och lägg dem i en stor kastrull. Koka upp vattnet och slå det över bären. Låt svalna, täck över och ställ svalt i ett dygn. Sila sedan av saften från bären och koka upp den igen. Slå återigen saften över bären, ställ svalt. Detta upprepas ytterligare två gånger med ett dygn mellan varje gång. Mät sedan upp saften. Koka upp och tillsätt 6-7 dl socker per liter saft. Låt koka upp igen, ta sedan saften från värmen och häll ända upp i varma, väl rengjorda flaskor, eller frys in saften. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FisksoppaVärmande fisksoppa!Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott! PizzaSportlovsmiddag? Pizza!I sportlovstider smakar maten extra bra efter en dag i snön - och alla hurrar när det vankas pizza till middag! KaffedrinkarHöj värmen!Vad sägs om en klassisk Irish coffe, en fåtölj och en god bok? Eller kanske en Café Orange, när kvällskylan kommer krypande. Så tänd stearinljusen och hämta favoritfilten. Sen är det bara kaffedrinken som saknas... Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Hej
Vad händer om jag upprepar proceduren fler gånger. Blir den starkare eller finns det risk att den bli besk?